onsdag 19 maj 2010

Är nyheter fortfarande nyheter?

Det verkar som om att vi svenskar blir allt mer intresserade (besatta) av skvaller och kändisar.Denna kändiskåthet har också spridit sig allt längre, kvällstidningarna föll för ganska länge sen men nu verkar det spridas allt mer. Allra värst är det dock som sagt i Aftonbladet. Eller vad sägs om följande rubriker (tagna idag):
- "Här är de nya lyxfruarna"
- "Den oväntade kärleksfrågan till Anna Bergendahl"
- "Så mycket satsar SVT på bröllopet"
- "Victoria Silvstedt tar över showen"
- "Filmstjärnan i slagsmål"
- "Ankas assistent har redan slutat"
- "Elin börjar plugga igen"

Behöver man säga så mycket mer? Vi svenskar är på tok för kändiskåta och det är dags att vi skärper till oss. De är bara människor! Det enda som är värre än alla kändiskåta är kändisarna som klagar på att dom aldrig får vara ifred. Dom har valt det där livet, och om inte folk skulle vara så intresserade av dem så skulle dom bara vara vanliga Svenssons, och då skulle dom inte tjäna sina pengar och leva sina liv. Man blir nästan lite illamående... Men i alla fall så tänkte jag avsluta med ett bra citat från Ricky Gervais. Efter att han slagit igenom med serien The Office så blev han tillfrågad av en reporter om han hade något bra tips för andra som vill bli kända. Hans numera klassiska svar:
"Kill a prostitute".

Tycker det sammanfattar ganska bra denna nya trend av att det är viktigare att vara känd snarare än vad man är känd för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar